De kwaliteit van acteren reflecteert de mate van talent, inzicht en techniek

Paul Dekker

Performing Expression Technique

Intensief bewegingsweekend

Wil je jezelf vrijmaken van  oordeel, verwachtingen en excuses? Wil je jezelf zo eerlijk mogelijk afstemmen op wat er nodig is om je verhaal te kunnen communiceren? Dan is deze intensieve driedaagse workshop voor jou. Gedurende drie dagen wordt er gewerkt aan het openen van je acteerinstrument via 7 cirkels van aandacht, onderdeel van Performing Expression Techniek (PET). De les wordt gegeven door Elsa van der Heijden, een Master-Teacher die deze methode heeft ontwikkeld en al jaren lang gespecialiseerd is in de relatie acteren en bewegen.

Afbeelding voor Performing Expression Technique

Lestijden

  • Vrijdag 19 april: 18:30 - 21:30 
  • Zaterdag 20 april: 10:00 - 13:00 en 14:00 - 17:00
  • Zondag 21 april: 10:00 - 13:00 en 14:00 - 16:30

Details

  • Wanneer: 19, 20 en 21 maart
  • Docent: Elsa van der Heijden
  • Prijs: studenten € 185,- / alumni € 225,- / anderen € 285,-

Aanmelden

De Performing Expression Techniek is het fysiek emotionele proces van acteren/spelen, echt doen in verbeeldde situaties en relaties. Een acteur die zich afsluit voor contact, richt zich te veel op zichzelf en wordt zelfingenomen. Hij zou zichzelf gaan bekijken, beoordelen en uiteindelijk zijn performance willen bijstellen en corrigeren. Dit leidt tot manipulatie. Er is niets erger voor de toeschouwer dan een acteur die met zichzelf bezig is, of een acteur die zijn best staat te doen. 

De training is erop gericht om je acteerinstrument te openen voor contact. Je richt de aandacht op de ruimte en de ander in die ruimte, maar blijft tegelijkertijd waarnemen wat het met jou doet. Er is als het ware een voortdurend afstemmen en aanpassen op elkaar.

Aanmelden